Facebook
Instagram
YouTube

12 oktober is wereldreumadag

Op 12 oktober is het wereldreumadag. Om deze dag positief te beginnen willen we graag een ervaring delen van een reumapatiënt die bij ons heeft deelgenomen in de reumagroep.

“Mijn boodschap is, wees positief en blijf in beweging! Mensen moeten leren om positiever naar reuma te kijken. Door positief met de klachten om te gaan is het een stuk makkelijker om er wat mee te doen.  Bewegen en bezig zijn is ook erg belangrijk. Wees niet bang om in beweging te komen en ga het zeker niet uit de weg. Het is daarnaast belangrijk om je grenzen te weten en te respecteren. Tijdens het bewegen is het soms wel even goed om even heel zachtjes je grens over te gaan. 
In verband met andere klachten was fietsen eerst geen optie voor mij. Vorig jaar was er een omslagpunt, ik kreeg een elektrische fiets. Ik ben rustig aan begonnen en ik begon het heerlijk te vinden! Lekker in beweging, buiten, in de frisse lucht. Ik heb de fiets op de ECO stand staat zodat mijn spieren wel een beetje aan het werk moeten. Sinds ik ben gaan fietsen merk ik echt dat mijn conditie en actieradius zijn verbeterd. Na een jaar heb ik er dan ook al 3000 km op zitten! Naast het fietsen doe ik ook hydrotherapie. Dit is heel fijn omdat je in het water gewichtloos bent en het warme water heeft een positief effect op de spieren. Mijn boodschap is, wees positief en blijf in beweging!”

Wij kunnen u helpen om te starten met bewegen bij reuma.

error: Content is protected !!