Facebook
Instagram
YouTube

Blog: Stevig Staan cursus ‘In Balans’ maakt vallen verleden tijd bij FysioMaks

Door: Sijtske Engelsma
Sijtske is fysiotherapeut, gespecialiseerd in fysiotherapie na Covid-19 en therapeut FNS (Functionele neurologische symptomen. Daarnaast heeft ze de Stevig Staan cursus ‘In Balans’ volbracht en begeleid ze ouderen naar een veiligere en actievere toekomst.

Blog Stevig Staan

Vallen is een serieuze zorg, vooral voor ouderen. Het kan leiden tot verwondingen, verlies van onafhankelijkheid en zelfs tot een vermindering van de kwaliteit van leven. Bij FysioMaks geloven we dat preventie de sleutel is tot het verminderen van het risico op vallen en het behoud van een actieve levensstijl.

Het Stevig Staan programma ‘In Balans’ is speciaal ontworpen om kracht, balans en coördinatie te verbeteren, waardoor het risico op vallen aanzienlijk wordt verminderd. Het programma is voor deelnemers gratis dankzij financiering door de gemeente of door de zorgverzekeraar met gemeenschapsgeld.

Individuele aanpak

We begrijpen dat elk individu unieke behoeften heeft als het gaat om valpreventie. Daarom bieden wij binnen deze groepstraining individuele aanpassingen als dat nodig is en passen we ons programma aan op basis van de specifieke behoeften en doelen van elke deelnemer. 

Deskundige begeleiding

Onze ervaren fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in valpreventie en hebben de kennis en vaardigheden om deelnemers op een veilige en effectieve manier te begeleiden. Van het aanleren van evenwichtsoefeningen tot het verbeteren van spierkracht, ons team staat klaar om te helpen.

Meer dan alleen fysieke training

Bij FysioMaks geloven we in een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Daarom omvat het In Balans-programma ook educatieve componenten, zoals tips voor een veilige omgeving thuis, voedingsrichtlijnen en het belang van regelmatige lichaamsbeweging. Daarnaast helpt de buurtsportcoach de deelnemers om na afloop van de cursus vol zelfvertrouwen en met voldoende evenwicht structureel te blijven bewegen, bijvoorbeeld in de sportschool of bij verenigingen. Bij FysioMaks bieden wij medische fitness en OuderFit aan op de locaties Sneek, Koudum, Workum en Makkum om uw persoonlijke doel voort te kunnen zetten.

Gezelligheid en samenwerking

Een belangrijk onderdeel van ons programma is de gezelligheid die komt kijken bij groepstrainingen. Mensen vinden het leuk om samen bezig te zijn, en dit sociale aspect draagt bij aan de motivatie om regelmatig te blijven bewegen. Veruit de meeste deelnemers geven aan verder regelmatig te willen gaan bewegen en ervaren na afloop van de cursus een grotere zelfverzekerdheid en fitheid.

Het resultaat?

Een grotere zelfverzekerdheid en een hogere kwaliteit van leven voor onze deelnemers. Zoals onze deelnemers zeggen:

  • Dankzij In Balans voel ik me weer zeker op mijn benen en durf ik weer naar buiten te gaan zonder angst om te vallen.
  • Geweldig dit aanbod! Zeer nuttig en gezellig en met het boek kan ik verder.
  • Ik fiets en wandel graag en dat ga ik nu nog vaker doen.
  • Dit was goed voor mij.
  • Leuke groep, goede begeleiding.

Met de Stevig Staan cursus In Balans is vallen verleden tijd, en streven we naar een veiligere toekomst voor iedereen.

Cursuslocaties

De cursus ‘In Balans’ is te volgen op een van onze locaties in Sneek, Makkum en Koudum.

Neem contact op

Benieuwd naar hoe FysioMaks u of uw dierbaren kan helpen om veilig en zelfverzekerd te blijven bewegen? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over het ‘In Balans’ programma! U kunt ons telefonisch bereiken op 0515 430038 of mailen naar info@fysiomaks.nl.

Klik hier voor meer informatie over Stevig Staan Súdwest-Fryslân


LEES HIER ONS BLOG OVER VOORDELEN VAN ECHOGRAFIE BIJ SCHOUDERKLACHTEN

error: Content is protected !!