Facebook
Instagram
YouTube

Blog: Hallo lichaam, wat vertel je mij?

Door: Sander van Goethem
Sander is fysio-/manueel therapeut en mede-eigenaar van FysioMaks en heeft veel ervaring met rug-, heup-,nek- en schouderklachten. Ook is Sander Covid-19 hersteltrainer.

‘’Als manueel therapeut word je in de oorsprong heel technisch opgeleid. Je leert heel precies hoe gewrichten bewegen en hoe je dit kunt beïnvloeden.’’ Een duidelijk verhaal zou je denken, maar wat vertelt je lichaam je eigenlijk als je pijn of een gespannen gevoel ervaart? 

Een manueel therapeut heeft veel meer te bieden dan alleen soepelheid beïnvloeden. ‘’Ik ben van mening dat de kracht van een moderne manuele behandeling ligt in het laten voelen en leren herkennen van je eigen lichaam, met aandacht voor beweegpatronen die klachten kunnen veroorzaken of in stand kunnen houden. Met duidelijke uitleg, manuele technieken en oefeningen, leer je om op adequate wijze in te spelen op de fysieke signalen.’’ In plaats van de klacht technisch verhelpen, is het eerder een bio-psycho-sociale therapie.

Wat is een bio-psycho-sociale benadering? ‘’Wij noemen dat de Maks-methode!’’ vertelt Sander enthousiast. Het komt erop neer dat wij breed kijken naar jouw klacht en je uiteindelijk in balans te laten voelen met je lichaam, hoofd en omgeving. Dit draagt bij aan meer veerkracht en belastbaarheid. 

Dit proces van lichamelijk inzoomen heet lichaamsbewustwording. Je bewust worden van dat waarvoor je lichaam aandacht vraagt. ‘’Juist in dit proces van bewustwording kan een manueel therapeut een grote bijdrage leveren in het leren voelen.’’

Wilt u een afspraak maken?

Voor manuele fysiotherapie kunt u in Sneek en Makkum een afspraak maken bij Sander van Goethem en in Koudum en Workum bij Henk Boersma en Hendrikje Mous. Voor vragen, bel of mail ons gerust: 0515-430038 / info@fysiomaks.nl.

LEES HIER ONS BLOG HALLO LICHAAM, WAT VERTEL JE MIJ? (deel 2)error: Content is protected !!