Facebook
Instagram
YouTube

Therapiesoorten

Bij FysioMaks zijn verschillende specialisaties en therapiesoorten aanwezig. Hieronder leggen we in het kort alle therapiesoorten uit. Wilt u meer weten over een bepaalde therapiesoort, klikt u dan op de knop eronder. Ook biedt FysioMaks diverse Trainingen aan (waaronder Medische Fitness en Valpreventie) en Advies.

Fysiotherapie

Fysiotherapie verhelpt klachten die te maken hebben met beweging en houding. Denk bijvoorbeeld voet-, knie- en schouderklachten, klachten aan spieren of klachten bij bepaalde bewegingen.

LEES MEER OVER FYSIOTHERAPIE

Manuele therapie

De manueel therapeut specialiseert zich in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie is geschikt voor klachten die gepaard gaan met pijn en het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten.

LEES MEER OVER MANUELE THERAPIE

Psychosomatische fysiotherapie

Sommige klachten zijn medisch niet te verklaren maar zijn er wel degelijk. Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door stress, spanning of psychische overbelasting. De psychosomatisch fysiotherapeut heeft aandacht voor geestelijke en lichamelijke aspecten die de klachten kunnen beïnvloeden.

LEES MEER OVER PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE

Lichaamsbewustwording

Geeft je lichaam zijn grenzen aan? Heb je pijn die aanhoudt waarbij ook spanning of vermoeidheid mee spelen? Dan kan het zijn dat je lichaam je iets probeert te vertellen. Het kan helpen om met de (psychosomatisch) fysiotherapeut te kijken naar het patroon van de klachten en er mee aan het werk te gaan. Dit heet lichaamsbewustwording.

LEES MEER OVER LICHAAMSBEWUSTWORDING

Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut richt zich op patiënten met problemen in het gehele gebied van lage rug, bekken, buik en bekkenbodem. Bekkenfysiotherapie is niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen en kinderen.

LEES MEER OVER BEKKENFYSIOTHERAPIE

Kaaktherapie

Bij FysioMaks richt kaaktherapie oftewel craniomandibulaire therapie zich op klachten rondom het kaakgewricht. De behandeling wordt uitgevoerd door een manueel therapeut gespecialiseerd in kaakklachten. Uniek aan behandeling door FysioMaks is dat de manueel therapeut juist ook het gewricht behandelt.

LEES MEER OVER KAAKTHERAPIE

Craniofaciale therapie

Craniofaciale therapie is een gespecialiseerde therapiesoort en omvat het onderzoeken en behandelen van onverklaarbare en ‘onbehandelbare’ klachten in het nek-, hoofd-, en aangezichtsgebied.

LEES MEER OVER CRANIOFACIALE THERAPIE

Chronische pijn therapie

Chronische pijn kan veel invloed hebben op het dagelijks leven van u en uw naasten. De fysiotherapeut zal samen met de u een behandelplan op maat maken. Het uiteindelijke doel van de behandeling is om de regie over uw eigen leven terug te krijgen.

LEES MEER OVER CHRONISCHE PIJN

Mulligan Concept

Het Mulligan Concept is een behandelmethode die tijdens een behandeling toegepast kan worden. Deze methode heeft tot doel om op een pijnvrije manier de bewegingsmogelijkheid in een gewricht terug te krijgen.

LEES MEER OVER MULLIGAN CONCEPT

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode om pijn en stijfheid als gevolg van een verkramping in de spieren te verminderen. Dit gebeurt door het prikken met een “droge” (acupunctuur) naald, dus zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en).

LEES MEER OVER DRY NEEDLING

Medical Taping

Medical Taping is een vorm van tapen met speciale elastische tape. Doel van Medical Taping is het verhelpen of voorkomen van klachten zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

LEES MEER OVER MEDICAL TAPING

Revalidatie na operatie

Uw krijgt hulp van de fysiotherapeut voor de operatie, direct na de operatie eventueel thuis en daarna training en advies om uw dagelijkse bezigheden weer te kunnen uitvoeren.

LEES MEER OVER REVALIDATIE NA OPERATIE

Fysiotherapie na Covid-19

Het herstel na een ziekbed veroorzaakt door corona kan ingrijpend zijn en kan mentale en fysieke gevolgen hebben. Om u hierbij te helpen hebben wij als praktijk het protocol ‘’Fysiotherapie na Covid-19’’ opgesteld. Dit protocol is tot stand gekomen om patiënten, na besmetting met Covid-19, fysiotherapeutische begeleiden te geven binnen de eerste lijn.

LEES MEER OVER FYSIOTHERAPIE NA COVID-19

Oedeem Fysiotherapie

Oedeem is een abnormale opeenhoping van vocht in een deel van het lichaam. Dit uit zich in een gevoel van spanning of stuwing van de huid, pijnlijk of tintelend gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel.

Medical Taping

Medical taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Diabetes

Het behandelen van diabetes type 2 is een combinatie van meerdere factoren. Naast het letten op de bloedsuikerwaardes en wat u eet, kunt u ook door training diabetes type 2 beïnvloeden.

Oncologie Fysiotherapie

Oncologiefysiotherapie richt zich specifiek op het behandelen van klachten ten gevolge van kanker of als gevolg van de behandeling van kanker. Hierbij kunt u denken aan pijn, vermoeidheid, spierzwakte, conditieverlies, stijve gewrichten, lymfoedeem of stug littekenweefsel.

error: Content is protected !!