Facebook
Instagram
YouTube

Therapiesoorten

Bij FysioMaks zijn verschillende specialisaties en therapiesoorten aanwezig. Hieronder leggen we in het kort alle therapiesoorten uit. Wilt u meer weten over een bepaalde therapiesoort, klikt u dan op de knop eronder. Ook biedt FysioMaks diverse Trainingen aan (waaronder Medische Fitness en Valpreventie) en Advies.

Fysiotherapie

Fysiotherapie verhelpt klachten die te maken hebben met beweging en houding. Denk bijvoorbeeld voet-, knie- en schouderklachten, klachten aan spieren of klachten bij bepaalde bewegingen.

LEES MEER OVER FYSIOTHERAPIE

Manuele therapie

De manueel therapeut specialiseert zich in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. Manuele therapie is geschikt voor klachten die gepaard gaan met pijn en het slechter bewegen van een gewricht of gewrichten.

LEES MEER OVER MANUELE THERAPIE

Psychosomatische fysiotherapie

Sommige klachten zijn medisch niet te verklaren maar zijn er wel degelijk. Deze klachten kunnen veroorzaakt worden door stress, spanning of psychische overbelasting. De psychosomatisch fysiotherapeut heeft aandacht voor geestelijke en lichamelijke aspecten die de klachten kunnen beïnvloeden.

LEES MEER OVER PSYCHOSOMATISCHE FYSIOTHERAPIE

Lichaamsbewustwording

Geeft je lichaam zijn grenzen aan? Heb je pijn die aanhoudt waarbij ook spanning of vermoeidheid mee spelen? Dan kan het zijn dat je lichaam je iets probeert te vertellen. Het kan helpen om met de (psychosomatisch) fysiotherapeut te kijken naar het patroon van de klachten en er mee aan het werk te gaan. Dit heet lichaamsbewustwording.

LEES MEER OVER LICHAAMSBEWUSTWORDING

Bekkenfysiotherapie

De bekkenfysiotherapeut richt zich op patiënten met problemen in het gehele gebied van lage rug, bekken, buik en bekkenbodem. Bekkenfysiotherapie is niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen en kinderen.

LEES MEER OVER BEKKENFYSIOTHERAPIE

Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in fysiotherapeutisch zorg voor kinderen van 0 tot 18 jaar. De behandeling wordt zoveel mogelijk spelenderwijs aangeboden. Hiervoor wordt extra tijd genomen. Zo kunnen we de beste behandeling, specifiek voor uw kind, geven.

LEES MEER OVER KINDER FYSIOTHERAPIE

Geriatriefysiotherapie

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.

LEES MEER OVER GERIATRIEFYSIOTHERAPIE

Kaaktherapie

Bij FysioMaks richt kaaktherapie oftewel craniomandibulaire therapie zich op klachten rondom het kaakgewricht. De behandeling wordt uitgevoerd door een manueel therapeut gespecialiseerd in kaakklachten. Uniek aan behandeling door FysioMaks is dat de manueel therapeut juist ook het gewricht behandelt.

LEES MEER OVER KAAKTHERAPIE

Craniofaciale therapie

Craniofaciale therapie is een gespecialiseerde therapiesoort en omvat het onderzoeken en behandelen van onverklaarbare en ‘onbehandelbare’ klachten in het nek-, hoofd-, en aangezichtsgebied.

LEES MEER OVER CRANIOFACIALE THERAPIE

Chronische pijn therapie

Chronische pijn kan veel invloed hebben op het dagelijks leven van u en uw naasten. De fysiotherapeut zal samen met de u een behandelplan op maat maken. Het uiteindelijke doel van de behandeling is om de regie over uw eigen leven terug te krijgen.

LEES MEER OVER CHRONISCHE PIJN

Reducept Methode

De Reducept Methode is een CE geaccrediteerde, innovatieve digitale training voor het bestrijden van chronische pijn. Bij deze methode worden de hersenen getraind om anders met pijn om te gaan.

LEES MEER OVER DE REDUCEPT METHODE

Mulligan Concept

Het Mulligan Concept is een behandelmethode die tijdens een behandeling toegepast kan worden. Deze methode heeft tot doel om op een pijnvrije manier de bewegingsmogelijkheid in een gewricht terug te krijgen.

LEES MEER OVER MULLIGAN CONCEPT

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode om pijn en stijfheid als gevolg van een verkramping in de spieren te verminderen. Dit gebeurt door het prikken met een “droge” (acupunctuur) naald, dus zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en).

LEES MEER OVER DRY NEEDLING

Medical Taping

Medical Taping is een vorm van tapen met speciale elastische tape. Doel van Medical Taping is het verhelpen of voorkomen van klachten zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

LEES MEER OVER MEDICAL TAPING

Podologie bij voetproblemen

Een registerpodoloog onderzoekt en behandelt voet- en voetgerelateerde klachten die veroorzaakt kunnen worden door standsafwijkingen in de voet.

LEES MEER OVER PODOLOGIE

Revalidatie na operatie

Uw krijgt hulp van de fysiotherapeut voor de operatie, direct na de operatie eventueel thuis en daarna training en advies om uw dagelijkse bezigheden weer te kunnen uitvoeren.

LEES MEER OVER REVALIDATIE NA OPERATIE

Fysiotherapie na Covid-19

Het herstel na een ziekbed veroorzaakt door corona kan ingrijpend zijn en kan mentale en fysieke gevolgen hebben. Om u hierbij te helpen hebben wij als praktijk het protocol ‘’Fysiotherapie na Covid-19’’ opgesteld. Dit protocol is tot stand gekomen om patiënten, na besmetting met Covid-19, fysiotherapeutische begeleiden te geven binnen de eerste lijn.

LEES MEER OVER FYSIOTHERAPIE NA COVID-19

Hartrevalidatie

Bij FysioMaks behandelen we alle vormen van hartklachten. U kunt uw hartrevalidatie voortzetten vanuit een instelling of direct bij ons starten, eventueel met een verwijzing van de cardioloog of huisarts.

LEES MEER OVER HARTREVALIDATIE

FysioMaks Beweegprogramma’s

De FysioMaks beweegprogramma’s zijn specifiek ontworpen voor mensen die gediagnosticeerd zijn met reuma, COPD, fibromyalgie, diabetes, hartfalen, of die herstellen van een oncologisch traject en streven naar een actiever en fitter leven.

LEES MEER OVER DE FYSIOMAKS BEWEEGPROGRAMMA'S

Oedeem Fysiotherapie

Oedeem fysiotherapie kan u helpen het oedeem te verminderen en stabiel te houden. De behandeling wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut gespecialiseerd in oedeemtherapie.

LEES MEER OVER OEDEEM FYSIOTHERAPIE

Cesartherapie

Cesartherapie is een paramedische behandelmethode gericht op houding en beweging. Samen met de oefentherapeut werkt u aan verbetering van uw houding- en bewegingspatroon.

LEES MEER OVER CESARTHERAPIE

Diabetes

Het behandelen van diabetes type 2 is een combinatie van meerdere factoren. Naast het letten op de bloedsuikerwaardes en wat u eet, kunt u ook door training diabetes type 2 beïnvloeden.

LEES MEER OVER FYSIOTHERAPIE BIJ DIABETES

Oncologie Fysiotherapie

Oncologiefysiotherapie richt zich specifiek op het behandelen van klachten ten gevolge van kanker of als gevolg van de behandeling van kanker. Hierbij kunt u denken aan pijn, vermoeidheid, spierzwakte, conditieverlies, stijve gewrichten, lymfoedeem of stug littekenweefsel.

LEES MEER OVER ONCOLOGIE FYSIOTHERAPIE

Echografie

Een echografie is een onderzoek met behulp van geluidsgolven, waarbij het te onderzoeken lichaamsdeel afgebeeld wordt. Echografie wordt al jaren ingezet voor de diagnostiek van (musculoskeletale) spier-/pees- aandoeningen.

LEES MEER OVER ECHOGRAFIE
error: Content is protected !!