Facebook
Instagram
YouTube

Craniofaciale therapie

Craniofaciale therapie is een gespecialiseerde therapiesoort die bij FysioMaks wordt uitgevoerd door een ervaren en gespecialiseerde manueel therapeut, opgeleid vanuit de Crafta (Craniofaciaal Therapie Academy). De Crafta benadering is relatief nieuw in Nederland. In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden werken manueel therapeuten al langer samen met neurologen, kno-artsen, orthodontisten, plastisch chirurgen en kinderartsen om pijnklachten in het hoofd-, gezichts-, en nekgebied te verhelpen.

Welke klachten worden behandeld met craniofaciale therapie?

Craniofaciale therapie omvat het onderzoeken en behandelen van onverklaarbare en ‘onbehandelbare’ klachten in het nek-, hoofd-, en aangezichtsgebied.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

De specialisten van FysioMaks werken bij voorkeur samen met uw medisch specialist, huisarts of tandarts om de klachten te behandelen. Door deze nauwe samenwerking met medisch specialisten en de craniofaciale therapie kunnen ogenschijnlijk onverklaarbare klachten opgelost worden.
Door middel van een nauwkeurig onderzoek van het kaakgewricht, schedel, zenuwen op de schedel en in het gezicht en eventueel de wervelkolom wordt het probleem in kaart gebracht. Daarna wordt een behandeling gestart om het probleem op te lossen.

Heb ik een verwijzing nodig?

U kunt door een huisarts, specialist en/of bedrijfsarts doorverwezen worden. Dit hoeft niet. U kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken.

In de praktijk of bij u thuis?

De behandelingen vinden in principe op de praktijk plaats. Bent u niet in staat om op de praktijk te komen dan kunnen wij bij u aan huis komen. Hiervoor is wel een verwijzing van de (huis)arts noodzakelijk.

Wordt mijn behandeling vergoed?

In sommige gevallen kunt u de behandeling vergoed krijgen vanuit de basisverzekering. Maar meestal heeft u een aanvullende verzekering nodig om de behandelingen vergoed te krijgen. Wij raden u aan om uw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of u een vergoeding krijgt voor fysiotherapie/manuele therapie. Is dit niet het geval dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over craniofaciale therapie? Neemt u dan gerust contact op met FysioMaks voor uitleg en advies. Voor deze specialisatie kunt een afspraak maken bij Mariska Leijendekker.

Neem contact op
error: Content is protected !!