Facebook
Instagram
YouTube

Diabetes

Het behandelen van diabetes type 2 is een combinatie van meerdere factoren. Naast het letten op de bloedsuikerwaardes en wat u eet, kunt u ook door training diabetes type 2 beïnvloeden. Door beweging gaan spieren meer brandstof verbruiken, wat een gunstig effect heeft op de bloedsuikerwaarde. Een actievere levensstijl zorg er ook voor dat uw conditie verbetert en dat u gemakkelijker beweegt.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Door het doelgericht en persoonlijk maken van een oefenschema kunnen we u hierbij helpen. In de trainingen zit zowel een deel uithoudingsverbetering als een deel krachttraining. Bij alles wordt rekening gehouden wat u lichamelijk aan kan. Naast het oefenen in de zaal leert u ook dat het thuis blijven bewegen zeer belangrijk is. Het einddoel is dat u zelf in het dagelijks leven actiever wordt, dit leert vol te blijven houden en daarmee de bloedsuikerwaardes onder controle.

Heb ik een verwijzing nodig?

Voor de behandeling van diabetes heeft u geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist.

Wordt mijn behandeling vergoed?

De behandeling valt niet in het basispakket, maar wordt wel, indien u dit heeft, vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Voor meer informatie hierover en het te volgen programma kunt u het beste contact met ons opnemen.

error: Content is protected !!