Facebook
Instagram
YouTube

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode middels een droge naald om pijn en stijfheid als gevolg van een verkramping (triggerpoint) in de spieren te verminderen.

Welke klachten worden behandeld met Dry Needling?

Dry Needling richt zich op het ontspannen van de verkrampingen (triggerpoints) in de spieren. Hierdoor is deze methode uitermate geschikt bij spierproblemen en de daarbij horende klachten.

Deze behandelmethode kan gebruikt worden bij:

  • Pijn en stijfheid in de spier of uitstralende pijn
  • Bewegingsbeperkingen in de bijbehorende gewrichten
  • Vermindering kracht in de betrokken spier(en)
  • Pijn ontwijkend gedrag/anders bewegen
  • Hoofdpijn, aangezichtspijn of kramp.

Samen met uw fysiotherapeut wordt gekeken of Dry Needling een geschikte behandelmethode voor u is.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Dry Needling is een behandelmethode om pijn en stijfheid als gevolg van een verkramping (triggerpoint) in de spieren te verminderen. Dit gebeurt door het prikken met een “droge” naald, dus zonder toevoeging van medicatie, in de aangedane spier(en). Deze behandeling heeft vaak een snelle pijnvermindering en een verbetering van de beweeglijkheid van de betrokken spieren en gewrichten als resultaat.

Heb ik een verwijzing nodig?

U kunt door een huisarts, specialist en/of bedrijfsarts doorverwezen worden. Dit hoeft niet. U kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken.

In de praktijk of bij u thuis?

De behandelingen vinden in principe op de praktijk plaats. Bent u niet in staat om op de praktijk te komen dan kunnen wij bij u aan huis komen. Hiervoor is wel een verwijzing van de (huis)arts noodzakelijk.

Wordt mijn behandeling vergoed?

In sommige gevallen kunt u de behandeling vergoed krijgen vanuit de basisverzekering. Maar meestal heeft u een aanvullende verzekering nodig om de behandelingen vergoed te krijgen. Wij raden u aan om uw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of u een vergoeding krijgt voor fysiotherapie. Is dit niet het geval dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Afspraak maken?

Voor een Dry Needling behandeling kunt u een afspraak maken bij Anette Meina, Sander van Goethem, Wesley Bollema, Hendrikje Mous of Remy Tjassing.

Maak een afspraak
error: Content is protected !!