Facebook
Instagram
YouTube

Klantervaringen bij FysioMaks

 

Fysiotherapie

 Deze keer is er een team van 3 therapeuten bezig geweest, wat de een niet wist, werd door de andere opgepikt en gezamenlijk hebben ze mij weer mobiel gekregen. En het fijne is dat zo weer een beroep op ze kan doen, wanneer er terugval zou ontstaan!

Psychosomatische fysiotherapie

  Na een aantal gesprekken bij de praktijkondersteuner van de huisarts ben ik doorverwezen naar FysioMaks. Ik ervaarde een heleboel spanning in mijn lijf, een gevolg van een opeenstapeling van gebeurtenissen. Mijn lijf wilde niet snappen dat ik mocht ontspannen. Door een aantal sessies bij Irene Wiersema heb ik handvatten gekregen om mijn lijf tot rust te laten komen en is de spanning in mijn lijf aanzienlijk verminderd. Ook de bindweefselmassage die mij aangeleerd is, heeft enorm geholpen. Ik ben er nog niet helemaal maar een heel eind op weg. Ontzettend bedankt.

Vrouw 51 jaar


  Een aantal maanden geleden ben ik hier voor het eerst binnengekomen. Ik werd vriendelijk en zeer vakkundig behandeld. Mijn behandelaar (Sander van Goethem) is een zeer vriendelijk en een gepassioneerd man voor zijn vak. Ik voelde mij zeer vertrouwd en de behandelingen verlopen goed. Ik kom langzaam weer in mijn kracht!

Kortom: Gewoon perfect.

Man 27 jaar


Lichaamsbewustzijn

  Voor het eerst in bijna 10 jaar tijd heb ik echt het idee dat ik eindelijk van mijn pijn af ben. Dit doormiddel van een kleine verandering in mijn eigenlijk lichaam, namelijk de ademhaling. Het is gewoon bizar dat je met zo’n kleine verandering je hele lichaam anders kan aanvoelen. Mijn innerlijke zelf ben ik zeker wel tegengekomen nu! Echt top.

Vrouw 38 jaar

 

VR Reducept methode

Na ruim een jaar met pijnklachten rondom mijn heup te hebben gelopen, die met welke oefeningen dan ook maar niet over gingen en na verloop van tijd erger en erger werden zonder dat er een duidelijke oorzaak was, stelde Sander van Fysiomaks voor om mij de VR-bril van Reducept eens op te zetten. Die eerste sessie was voor mij een enorme eye-opener en heel leerzaam. Waar ik eerder altijd gefocust was op wat er aan de hand was op de pijnplek, besefte ik na die VR-sessie dat het weleens zo kon zijn dat mijn hersenen een loopje met me aan het nemen waren en de pijn ws. veel erger aan het maken waren dan er eigenlijk aan de hand was. Het maakte me nieuwsgierig naar hoe dat dan precies werkt in de hersenen en ik zag er eigenlijk de lol wel van in om te gaan kijken of ik die hersenen van mij weer een beetje tot kalmte kon gaan manen. De weken daarna heb ik de vervolgsessies met de VR-bril ‘ervaren’ en ben ik ook wat gaan lezen over pijn en in combinatie met medicijnen die overprikkelde zenuwen in de hersenen wat tot rust brengen ben ik ook weer rustig gaan sporten. Ondertussen heb ik geprobeerd gewoon zo veel mogelijk te leven ‘zoals iemand zonder pijn’. Nu twee maanden later is de pijn nagenoeg verdwenen. Soms komt hij weer even een paar dagen terug, maar dan heb ik er wel vertrouwen in dat hij weer weg zal gaan en dat gebeurt dan ook. Ik kan iedereen met onverklaarbare, langdurige pijnklachten aanraden om die VR-bril op te zetten en te gaan leren en ervaren hoe pijn werkt en hoe je die ook zelf kunt beïnvloeden. Ons lichaam zit wonderlijk in elkaar!

Vrouw 49 jaar

 

Fysiotherapie na Covid-19

   Ik ben een aantal maanden geleden begonnen met een revalidatietraject voor COVID-19 bij FysioMaks. Vanaf het begin ben ik heel fijn geholpen door het team van FysioMaks. Door persoonlijke en kleinschalige begeleiding ben ik een stuk fitter en voel ik mij steeds beter. Ook kon ik gelijk terecht voor een andere blessure. Het team van FysioMaks is deskundig en ik werd snel geholpen door de juiste persoon. Ik ben erg blij met de fysiotherapie, zeker een aanrader.

Vrouw 22 jaar

 

   Sinds een aantal maanden volg ik fysiotherapie na covid-19 bij FysioMaks in Sneek. Ik kwam binnen met vage klachten zoals vermoeidheid en een slechte conditie. Door eerst te werken aan mijn spierconditie en later spierkracht voel ik mij intussen veel beter. Bij FysioMaks wordt de intensiteit van de trainingen afgesteld op jouw niveau en dat werkt erg fijn. Op ten duur merkte ik dat het steeds beter met mij ging. De begeleiding vanuit FysioMaks werkt motiverend en zorgt voor een goed resultaat waar je later zelfstandig verder op kan bouwen. Ik kan inmiddels weer moeiteloos normale wandelingen maken en de dagelijkse bezigheden uitvoeren. De volgende stap zal ik zelfstandig maken in de sportschool. Uiteraard blijven de fysiotherapeuten van FysioMaks een vinger aan de pols houden. Met de hulp van FysioMaks sta je er met je klachten nooit alleen voor. 

Man 28 jaar

 

   Afgelopen maart ’21 ben ik begonnen met fysio i.v.m. het herstel van COVID. Ik ben 1 december positief getest, wat voor mij eigenlijk niet als verassing kwam, aangezien ik op de COVID afdeling in het ziekenhuis werkte. Waar ik wel van geschrokken ben, is de lange en moeizame nasleep. In eerste instantie dacht ik dat ik zelf wel kon herstellen, aangezien ik 24 jaar en kerngezond was. Maar na een paar maanden kwam ik erachter dat mijn conditie en de vermoeidheid eigenlijk niet beter werden. Toen ben ik via de huisarts bij fysiomaks gekomen en hier heb ik samen met mijn fysiotherapeut in kaart gebracht waar ik nu het meest moeite mee had, en wat ik graag weer goed zou willen kunnen. Dit begon voor mij al met huishoudelijke taken en traplopen. Al snel kwam het stukje ‘grensbepaling’ aan bod, waar ik me zowel thuis als tijdens het sporten constant van bewust moest zijn. Maar dankzij de begeleiding van mijn fysiotherapeut ging dit steeds beter en heb ik uiteindelijk de doelen behaald. Inmiddels zijn we ruim 7 maanden verder, ben ik een aantal weken gestopt met de fysiotherapie en gaat het heel goed met me! Alweer een tijdje volledig aan het werk en ik heb ook het sporten weer opgepakt. Ik ben enorm dankbaar voor de goede begeleiding die ik gekregen heb!

Vrouw 24 jaar


Fysiotherapie bij COPD

  Als COPD patiënt train ik voor het derde jaar in groepsverband bij Anette. Het eerste jaar ben ik begonnen met twee keer in de week trainen. Bij aanvang van het traject wordt er eerst een persoonlijk trainingsprogramma opgesteld. Tijdens de training maken we gebruik van de loopband, de fiets en doen we cardio oefeningen. Wanneer de situatie het toelaat wordt op verzoek van de groep het volume van de 70’s en 80’s muziek weleens omhoog gedraaid.

Coaching speelt een belangrijke rol in de begeleiding bij COPD. Ik heb nogal de neiging om mijn grenzen op te zoeken en Anette heeft mij geleerd dit een beetje te temperen. Dit inzicht krijg je ook van de tussenmetingen met de saturatiemeter. De saturatiemeter meet de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Is deze waarde lager dan 90%, dan wordt er een rustmoment ingelast zodat het lichaam weer in herstelmodus komt. Hiermee leer je ook de uitvoering van de training constant te houden.

Het tweede jaar bestond uit trainen met tussentijdse testen. Een tussentijdse test bestaat bijvoorbeeld uit een looptest van zes minuten. Aan het eind van dat jaar stond ik er zo goed voor dat ik nu, op particuliere basis, door ben blijven trainen. Ik moet wel zeggen dat het bij COPD nooit beter zal worden. Wel kun je het constant houden door de juiste begeleiding te zoeken zoals FysioMaks het aanbiedt. Dit heb ik tot nu toe als erg prettig ervaren. Graag sluit ik af met deze quote ‘’Geluk is genieten van wat er is’’, dit vind ik heel passend bij COPD.

Wellicht tot ziens bij FysioMaks!

Door Libbe Terpstra, 70 jaar.
error: Content is protected !!