Facebook
Instagram
YouTube

Manuele therapie

Een manueel therapeut heeft extra kennis op het gebied van de bewegingsmogelijkheden van de wervelkolom en gewrichten in het lichaam. Ook heeft een manueel therapeut extra diagnosticerende en therapeutische kennis.

Welke klachten behandelt een manueel therapeut?

Klachten die gepaard gaan met pijn en het niet goed kunnen bewegen van een gewricht of klachten aan de wervelkolom passen binnen het werkgebied van de manueel therapeut. Klachten die door een manueel therapeut behandeld kunnen worden zijn onder andere:

  • Hoofd- en nekpijnklachten die samen gaan met verminderde beweeglijkheid van de nek
  • Nek- en schouderklachten die samen gaan met uitstraling naar de armen
  • Duizeligheidsklachten bij het bewegen van de nek
  • Lage rugklachten met eventuele uitstraling naar de benen
  • Rugklachten bovenin de rug met eventuele borst- en ribklachten
  • Klachten aan andere gewrichten in het lichaam (armen en benen)
  • Kaakklachten

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Manuele therapie heeft als doel het zo goed mogelijk laten functioneren van gewrichten en daarbij de houding en beweging te verbeteren. Manuele therapie bestaat uit het door de manueel therapeut bewegen (mobiliseren of manipuleren) van gewrichten met daarbij ondersteunende adviezen, oefentherapie en instructie.

Heb ik een verwijzing nodig?

Het kan zijn dat u verwezen bent door een huisarts of specialist, maar u kunt ook zonder verwijzing bij de manueel therapeut terecht.

In de praktijk of bij u thuis?

De behandelingen vinden in principe op de praktijk plaats. Bent u niet in staat om op de praktijk te komen dan kunnen wij bij u aan huis komen. Hiervoor is een verwijzing van de (huis)arts noodzakelijk.

Wordt mijn behandeling vergoed?

In sommige gevallen kunt u de behandeling vergoed krijgen vanuit de basisverzekering. Maar meestal heeft u een aanvullende verzekering nodig om de behandelingen vergoed te krijgen. Wij raden u aan om uw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of u een vergoeding krijgt voor manuele therapie. Is dit niet het geval dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Afspraak maken.

Voor een behandeling door een manueel therapeut kunt u een afspraak maken bij Henk Boersma, Hendrikje Mous, Mariska Leijendekker of Sander van Goethem.

AFSPRAAK MAKEN
error: Content is protected !!