Facebook
Instagram
YouTube

Medical taping

Wat is Medical Taping?

Medical Taping is een methode waarbij elastische tape wordt gebruikt om klachten aan spieren en gewrichten te verhelpen of voorkomen. In tegenstelling tot de conventionele tapemethode (intapen met niet-rekbaar materiaal waardoor de gewrichten niet meer kunnen bewegen) zorgt Medical Taping juist voor een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering. Medical Taping gaat uit van het principe dat beweging en spieractiviteit juist nodig zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.

Wat gebeurt er bij Medical Taping?

De elastische tape (CureTape) ondersteunt het spierstelsel en stimuleert lichaamseigen genezingsprocessen zonder de bewegingsvrijheid te beperken. De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Werken de spieren niet goed, dan kan dat leiden tot allerlei klachten. Met Medical Taping worden de spieren ondersteund waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

De behandelingstechnieken zijn zeer veelzijdig en kent naast de behandeling van spieren ook vele andere toepassingsgebieden. Inmiddels is het Medical Taping Concept wereldwijd bekend en wordt het ook door de specialisten van FysioMaks toegepast.

Heb ik een verwijzing nodig?

U kunt door een huisarts, specialist en/of bedrijfsarts doorverwezen worden. Dit hoeft niet. U kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken.

In de praktijk of bij u thuis?

De behandelingen vinden in principe op de praktijk plaats. Bent u niet in staat om op de praktijk te komen dan kunnen wij bij u aan huis komen. Hiervoor is wel een verwijzing van de (huis)arts noodzakelijk.

Wordt mijn behandeling vergoed?

In sommige gevallen kunt u de behandeling vergoed krijgen vanuit de basisverzekering. Maar meestal heeft u een aanvullende verzekering nodig om de behandelingen vergoed te krijgen. Wij raden u aan om uw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of u een vergoeding krijgt voor fysiotherapie. Is dit niet het geval dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Neemt u gerust contact op voor advies of maak een afspraak bij Sander van Goethem, Wesley Bollema, Afke Werkhoven of Remy Tjassing.

Neem contact op
error: Content is protected !!