Facebook
Instagram
YouTube

Mulligan Concept

Wat is het Mulligan Concept?

Het Mulligan Concept is een veilige en effectieve manier van mobiliseren door fysiotherapeuten (100% pijnvrij behandelen). Het Mulligan Concept is een behandelmethode die tijdens een behandeling toegepast kan worden.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Het Mulligan Concept bestaat uit het passief (door de fysiotherapeut) bewegen van gewrichten, soms met een actieve begeleiding (door de patiënt). Centraal staat dat de beweging pijnvrij moet zijn. Door middel van deze mobilisaties is het mogelijk om op een pijnvrije manier de bewegingsmogelijkheid in een gewricht terug te krijgen. Naast behandeling in de behandelkamer zullen er ook vaak oefeningen worden meegegeven.

Heb ik een verwijzing nodig?

U kunt door een huisarts, specialist en/of bedrijfsarts doorverwezen worden. Dit hoeft niet. U kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken.

In de praktijk of bij u thuis?

De behandelingen vinden in principe op de praktijk plaats. Bent u niet in staat om op de praktijk te komen dan kunnen wij bij u aan huis komen. Hiervoor is wel een verwijzing van de (huis)arts noodzakelijk.

Wordt mijn behandeling vergoed?

In sommige gevallen kunt u de behandeling vergoed krijgen vanuit de basisverzekering. Maar meestal heeft u een aanvullende verzekering nodig om de behandelingen vergoed te krijgen. Wij raden u aan om uw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar of u een vergoeding krijgt voor fysiotherapie. Is dit niet het geval dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Afspraak maken?

Voor een behandeling middels het Mulligan Concept kunt u een afspraak maken bij een manueel therapeut.

error: Content is protected !!