Facebook
Instagram
YouTube

Oedeem Fysiotherapie

Oedeem is een abnormale opeenhoping van vocht in een deel van het lichaam. Dit uit zich in een gevoel van spanning of stuwing van de huid, pijnlijk of tintelend gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel. Oedeem fysiotherapie kan helpen deze klachten te verminderen.

Hoe ontstaat oedeem?

Oedeem kan aangeboren zijn maar kan ook ontstaan na een operatie, trauma, bestraling of chemotherapie. Het kan bijvoorbeeld voorkomen tijdens of na de behandeling van kanker, bij bloedvat problematiek of littekens.

Wat gebeurt er tijdens een behandeling?

Door middel van oefentherapie, ademhalingsoefeningen, manuele lymfedrainage, compressietherapie en zelfmanagement probeert de oedeemfysiotherapeut samen met de cliënt de afvoer van het oedeem te stimuleren, het oedeem te verminderen en stabiel te houden.

Heb ik een verwijzing nodig voor oedeem fysiotherapie?

Voor oedeem fysiotherapie heeft u een gerichte verwijzing nodig van uw behandelend specialist. De vergoeding voor oedeem therapie komt vanaf 18 jaar uit de aanvullende verzekering, neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar.

Afspraak maken 

Voor oedeem fysiotherapie kunt u in Makkum een afspraak maken bij Femke van Goethem-Algera, in Sneek bij Afke Werkhoven in Koudum bij Sieuwke Leenstra en in Workum en Koudum bij Hennie Dekker-Kommers.

AFSPRAAK MAKEN

error: Content is protected !!