Facebook
Instagram
YouTube

Oncologie Fysiotherapie

Oncologiefysiotherapie richt zich specifiek op het behandelen van klachten ten gevolge van kanker of als gevolg van de behandeling van kanker. Hierbij kunt u denken aan pijn, vermoeidheid, spierzwakte, conditieverlies, stijve gewrichten, lymfoedeem of stug littekenweefsel.

Ook bij psychische klachten als angst, onzekerheid, verdriet, boosheid en spanningsklachten kan de oncologiefysiotherapeut u coachen.

Wanneer kan Oncologiefysiotherapie ingezet worden?

Oncologiefysiotherapie kan ingezet worden vóór, tijdens en na de medische behandeling van kanker:

  • Vóór de medische behandeling om zo fit mogelijk de behandeling in te gaan.
  • Tijdens de medische behandeling zorgt training voor het behoud van fysieke fitheid en het verminderd klachten als pijn, misselijkheid en vermoeidheid.
  • Na de medische behandeling helpt training bij sneller en vollediger herstel van fysieke fitheid, vermindering van vermoeidheid, pijnklachten en het sneller kunnen hervatten van dagelijkse activiteiten en terugkeer naar werk.

Daarnaast wordt het psychisch welbevinden positief beïnvloedt door training. Ook wanneer kanker niet te genezen is kan oncologiefysiotherapie helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren en helpen om te gaan met blijvende veranderingen.

De oncologiefysiotherapeut stelt samen met de cliënt een individueel gericht oefenprogramma op.

Heb ik een verwijzing nodig?

Voor de behandeling heeft u een verwijzing nodig van uw behandelend specialist. De behandeling wordt vergoed uit de aanvullende verzekering.

Afspraak maken 

Voor een behandeling bij een oncologiefysiotherapeut kunt u in Makkum een afspraak maken met Femke van Goethem-Algera en in Sneek met Afke Werkhoven.

AFSPRAAK MAKEN
error: Content is protected !!