Facebook
Instagram
YouTube

OuderFit bij FysioMaks, ook in de zomer!

Wat is OuderFit?

OuderFit is medische fitness specifiek voor en gericht op ouderen. De specialisten van FysioMaks maken samen met u een plan om uw persoonlijke doel te behalen. Dit kan een vooruitstrevend doel zijn, maar ook gericht zijn op het behoud van uw huidig functioneren.

Uw persoonlijke doel behalen met OuderFit

OuderFit is op een plezierige manier bewegen met leeftijdgenoten. Daarbij staat uw persoonlijke doel centraal. Hierbij kunt u denken aan een bepaalde afstand lopen, met uw kleinkinderen iets doen of training van uw balans en/of spierkracht. Afhankelijk van uw doelen, vraag en niveau kunnen eventueel ook oefeningen in groepsverband gedaan worden. Na afloop is er gelegenheid om gezamenlijk een kopje koffie of thee te drinken.

Voordelen OuderFit

  • Verantwoord bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut
  • Bevordering van: botdichtheid, spiermassa, conditie, lenigheid en balans
  • Goed voor onder andere hart- en bloedvaten en het geheugen
  • Gezondheidswinst en zelfstandig blijven functioneren door middel van bewegen

Tina Greidanus, fysiotherapeut OuderFit bij FysioMaks:

Tijdens het OuderFit trainingsuurtje hangt altijd een gemoedelijke sfeer. Iedereen traint op zijn of haar eigen niveau. Sommige ouderen kijken er tegenop om in beweging te komen. Door deel te nemen aan een oefengroep wordt deze drempel weggenomen. Het is als een soort stok achter de deur en mensen gaan met een voldaan gevoel weer naar huis. Na langere tijd van deelname zie je verbetering in de manier van bewegen en mobiliteit.

Voorafgaand aan de deelname vindt er een intake plaats om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden en adviseren. De intake is niet van toepassing indien u start als vervolg op een behandeling. U kunt dit overleggen met uw fysiotherapeut. U kunt ook vrijblijvend gebruik maken van één proefles.

Meer informatie

Wilt u meer weten over OuderFit? Bij interesse of vragen kunt u contact opnemen met de praktijk op telefoonnummer 0515-430038. Of neem een kijkje op deze pagina www.fysiomaks.nl/ouder-fit. U bent natuurlijk ook welkom op onze praktijk aan de balie. Onze praktijk bevindt zich aan de Willemstraat 1A te Sneek.

error: Content is protected !!