Facebook
Instagram
YouTube

Podologie bij voetklachten

REGISTERPODOLOOG BIJ FYSIOMAKS IN KOUDUM EN MAKKUM

 

Wat doet een registerpodoloog?

Een registerpodoloog onderzoekt en behandelt voet- en voetgerelateerde klachten die veroorzaakt kunnen worden door standsafwijkingen in de voet. Aangezien de voeten “het fundament” van het lichaam zijn, kunnen naast voet- en voetgerelateerde klachten ook elders klachten in het lichaam ontstaan die mogelijk hun oorsprong vinden in en onder de voeten.

Als een steunzool zinvol is bij uw voetklacht worden er podologische therapie-of steunzolen aangemeten. Het onderzoek geeft inzicht in de manier waarop de zolen vervaardigd gaan worden zodat de juiste steun of ontlasting ontstaat .

Wanneer heeft u een podoloog nodig?

Podologie werkt heel goed bij pijn, vermoeidheid en/of prikkelingen in de voet. Veelvoorkomende klachten zijn hielpijn (mogelijk in relatie met aanwezige hielspoor), doorgezakte voeten en standsafwijkingen van de tenen (bijvoorbeeld Hallux Valgus).

FysioMaks in samenwerking met registerpodoloog

Registerpodoloog Kornelis BijlsmaBij FysioMaks vinden wij samenwerkingen met diverse specialisten binnen de praktijk erg belangrijk. Wij zijn dan ook enorm blij samen te werken met registerpodoloog en fysiotherapeut Kornelis Bijlsma van De Vesteynde in de Westereen. Kornelis is sinds 1993 registerpodoloog en kan putten uit een schat aan ervaring. Omdat hij naast registerpodoloog ook fysiotherapeut is, kan hij snel relaties leggen tussen voetproblemen en klachten elders in het lichaam. Dus niet alleen de voeten worden bekeken, maar ook de rest van het lichaam.

Wordt een behandeling door een podoloog vergoed?

Een behandeling door een podoloog wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Neem voor meer informatie contact op met uw zorgverzekeraar. Voor podologie heeft u geen verwijzing van uw huisarts nodig.

Wanneer en waar is podoloog Kornelis Bijlsma aanwezig?

Kornelis Bijlsma is woensdags om de week op de volgende locaties aanwezig:

Locatie Koudum van 9:00 – 12:00 uur
Locatie Makkum van 13:00 – 15:00 uur

Afspraak maken?

U kunt een afspraak maken door contact op te nemen met Therapie en Trainingscentrum De Vesteynde op telefoonnummer 0511 447 337 of stuur een mailtje naar info@devesteynde.nl. U mag uiteraard ook contact met ons opnemen.

error: Content is protected !!