Facebook
Instagram
YouTube

Stevig staan cursus ‘Vallen verleden tijd’

Deze training is bedoeld voor iedereen die bang is om te vallen. Tijdens de training, ook bekend onder de titel “Vallen verleden tijd”, leert u vallen te voorkomen, risico’s inschatten en doet u oefeningen. Het hoofddoel van de training is uw valangst te verminderen.

Wat houdt de training Valpreventie in?

Er is tijdens les minimaal 1 extra therapeut aanwezig voor begeleiding en het waarborgen van de veiligheid. Tijdens de training wordt er gericht functioneel getraind op mobiliteitsproblemen. Hierbij kunt u denken aan:

  • het verbeteren van het lopen, uw balans, spierkracht en conditie
  • het stimuleren van een actieve leefstijl
  • het veilig uitvoeren van activiteiten
  • het veilig gebruik van uw eventuele loophulpmiddel

Door hier te klikken ziet u een stukje van de training.

Voor wie is de training Valpreventie?

De training is bedoeld voor iedereen die bang is om te vallen. Deze angst kan ontstaan na een val, door beperkingen in uw bewegingsvrijheid of andere oorzaken hebben. Door middel van de training leert u onder andere hoe u een val kunt voorkomen, en u leert uw balanscontrole en reactiesnelheid te verbeteren.

Wat leert u tijdens de training Valpreventie?

Tijdens de training Valpreventie leert u:

  • Risico’s inzien en inschatten
  • Vergroten van stabiel gevoel en kracht
  • Verminderen van de impact van een eventuele val op de kwetsbare gebieden (heupen en polsen)
  • Valtraining om vallen te voorkomen

De training Valpreventie bestaat uit een parcours, het leren vallen en sport- en spelactiviteiten. U oefent met herkenbare, dagelijkse obstakels en krijgt tips om de impact van een val op uw heupen en polsen te verminderen. Tijdens sport- en spelactiviteiten komen de reactiesnelheid en het inschatten van risico’s naar voren.

Voor deelname aan de valpreventie is het van belang dat u minimaal 15 minuten zonder hulpmiddel kunt lopen en geen beperkingen in inspanning opgelegd heeft gekregen van uw specialist. Om veiligheid te kunnen garanderen is het van belang dat u geen ernstige neurologische problematiek of osteoporose hebt.

Programma en locatie training Valpreventie

De training Valpreventie omvat een programma van 10 lessen (1,5 uur per les), plus een individuele intake en outtake van 30 minuten waarin enkele balans- en looptesten worden gedaan. De trainingen worden aangeboden op vrijdagmiddag in de FysioMaks praktijk, Willemstraat 1a in Sneek. Kosten voor de training zijn € 150,00* en € 25,00* voor de intake. Informeert u bij uw zorgverzekeraar of de training Vallen verleden tijd (deels) vanuit uw zorgverzekering wordt vergoed.

* Maart 2024: Op dit moment wordt deze cursus volledig vergoed door de gemeente Súdwest-Fryslân.

DIRECT AANMELDEN

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de training Valpreventie – voor uzelf, uw partner of iemand uit uw naaste omgeving? Wij adviseren u graag. De cursus “Vallen verleden tijd” kan deels worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Neemt u voor meer informatie over eventuele vergoedingen contact op met uw zorgverzekeraar.

NEEM CONTACT OP
error: Content is protected !!