Facebook
Instagram
YouTube

Werkplekcheck

Met een werkplekcheck worden de arbeidsomstandigheden in kaart gebracht en kunt u te weten komen of u op een verantwoorde fysieke wijze aan het werk bent . Door de tips en gerichte adviezen van de bedrijfsfysiotherapeut kan het ontwikkelen van klachten worden voorkomen en kunnen reeds bestaande klachten effectief worden aangepakt. Dit kan de werkplek van u zelf zijn (als zelfstandige of geïnteresseerde) of van uw medewerkers (als organisatie). Er wordt dan gekeken of de werkplek juist is ingesteld en of er sprake is van een juiste werkhouding . Hieruit volgt direct gericht advies om de werkplek en werkhouding te verbeteren. U krijgt vervolgens een persoonlijk werkplekpaspoort.

Bent u zelfstandige of wilt u gewoon zelf weten of uw werkplek /thuiswerkplek optimaal is ingericht dan is een werkplekcheck geschikt.

Ook als er geen sprake is van klachten is een juiste instelling en gebruik van de werkplek van belang op lange termijn. De instellingen van de stoel en de afstand tot het beeldscherm, zijn de meest bekende. Maar wat als u ondanks deze te hebben ingesteld, kampt met klachten tijdens en na de werkdag? Dan kan het zijn dat uw werkplek niet goed aansluit bij uw lichaamshouding en lichaamsgebruik. Dit omdat er geen mens gelijk is. Het kan ook zijn dat de werkplek goed is ingesteld, maar dat uw werkhouding/manier van belasten zorgt voor klachten. Een onjuiste werkhouding kan uiteindelijk zorgen voor extra belasting op uw spieren of gewrichten waardoor u alsnog klachten kunt ervaren. Kortom het is belangrijk om uw werkplek en uw werkhouding te checken, ook al ervaart u op dit moment geen klachten.

Als organisatie kunt u een werkplekcheck aanvragen voor iemand die klachten ervaart, maar u kunt het ook preventief laten uitvoeren of als u nieuw meubilair wilt aanschaffen. Indien u als organisatie meerdere werkplekchecks uitvoert, zal nadat alle werkplekken onderzocht zijn, de resultaten in een bedrijfsrapportage weergegeven worden. Dit geeft inzicht en kan de organisatie helpen richting te geven aan het gezondheidsbeleid.

Voor wie is de werkplekcheck bedoeld?

De werkplekcheck is voor iedereen en is naast de computer werkplek voor elke andere werkplek toepasbaar. Het maakt niet uit of iemand beeldschermwerk verricht, werkt als monteur of timmerman. Een individueel en uitgebreid werkplekonderzoek behoort ook tot de mogelijkheden.

Het werkplekcheck duurt ongeveer 20 – 30 minuten. Wij komen bij u op de werkplek in een bedrijf of thuis en zullen u direct voorzien van adviezen. De werkplekcheck standaard bedraagt 60 euro (excl. reiskosten).

Wij zien al jaren dat een goede werkhouding en instellingen klachten kan verhelpen en voorkomen.

error: Content is protected !!