Facebook
Instagram
YouTube

Blog: Better in Better out

Pre- en postoperatief

Door: Rik Blanksma
Rik is fysiotherapeut bij FysioMaks en heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen voor en na de operatie. Daarnaast kunt u bij Rik terecht voor Covid-19 revalidatie en komt hij bij u thuis voor fysiotherapie aan huis.

Fysiotherapie na Covid-19Het principe Better in Better out zegt al waar het om gaat, hoe fitter u een heup- of knieoperatie ingaat, hoe fitter u ook weer de operatie uitkomt. Hierbij is de kans op complicaties, tijdens en na de heup- of knieoperatie, kleiner. Tijdens het zogenoemde preoperatief trainen, trainen voor de operatie, ga ik samen met u aan de slag met conditie- en krachttraining. 

Wanneer moet ik beginnen voordat ik geopereerd wordt?

Zelfs heel kort voor de heup- of knieoperatie kan een fysiotherapeutisch consult helpend zijn. Onderzoek wijst uit dat training, zelfs zo kort van te voren, toegevoegde waarde heeft. Hierbij wordt ook praktisch door ons meegedacht, zoals het aanbieden van een thuis oefenschema. Dit is een schema waarbij u functionele oefeningen voor thuis krijgt. Ook kan het consult bestaan uit een voorbereidend gesprek waarin wij u tips geven voor de operatie en de tijd vlak daarna. 

Begeleiding na operatie

Uiteraard kunt u ook na een heup- of knieoperatie bij FysioMaks terecht. Het is verstandig om voor de heup- of knieoperatie al contact met ons op te nemen zodat wij samen met u een goede planning kunnen maken voor de eerste periode na de operatie. Als dit nodig is kan ik ook bij u aan huis komen. Heeft u binnenkort een heup- of knieoperatie op de planning staan en lijkt het u wat om uw fitheid te verbeteren? Neem dan gerust contact met ons op.

LEES HIER ONS BLOG OVER FYSIOTHERAPIE NA COVID-19
Ik wil meer weten over: 
REVALIDATIE NA OPERATIE MEDISCHE FITNESSerror: Content is protected !!