Facebook
Instagram
YouTube

Blog: Fysiotherapie na Covid-19

Door: Rik Blanksma
Rik is fysiotherapeut bij FysioMaks en heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen voor en na de operatie. Daarnaast kunt u bij Rik terecht voor Covid-19 revalidatie en komt hij bij u thuis voor fysiotherapie aan huis.
Fysiotherapie na Covid-19Fysiotherapie na Covid-19

Sinds de eerste covid-19 uitbraak in ons land, kampen mensen met langdurige klachten na een covid besmetting. Dit staat ook wel bekend als long-covid, langdurige covid. Typerend voor long-covid is dat er geen verdere weefselschade is ontwikkeld, maar er nog wel klachten zijn als benauwdheid en vermoeidheid. Ook komen klachten als vergeetachtigheid, moeite met concentratie en prikkelverwerking, spierzwakte en spierpijn voor. Deze symptomen kunnen grote impact hebben op het leven van een persoon, zowel in school/werksituatie als in de thuissituatie. 

Behandelplan fysiotherapie na Covid-19

Het lastige aan long-covid is dat nog niet bekend is wat precies deze symptomen veroorzaakt en daardoor is er ook niet een behandelplan voor fysiotherapie na Covid-19 dat 100% werkt. Wel zijn hier verschillende theorieën over en daarop hebben wij bij FysioMaks een behandelplan ontworpen. Hierbij focussen wij vooral op het trainen van de algehele kracht en conditie, maar gaan we ook aan de slag met de psychische symptomen. Daarbij werken we ook aan het herontdekken van uw grens en wat u moet voelen om niet de grens over te gaan. 

Vergoeding fysiotherapie na Covid-19

In veel gevallen wordt fysiotherapie na long-covid vergoed door de zorgverzekeraar. Voor meer informatie over de vergoeding voor fysiotherapie na Covid-19 adviseren wij u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Meer informatie over fysiotherapie na Covid-19

Herkent u bovenstaande symptomen, heeft u sinds een covid-besmetting moeite met uw studie/werk? Heeft u ingeleverd qua kracht en conditie of merkt u meer vermoeid te zijn? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer 0515-430038.

LEES MEER OVER FYSIOTHERAPIE NA COVID-19error: Content is protected !!