Facebook
Instagram
YouTube

Blog: Bij FysioMaks op de juiste plek bij rugklachten

Door: Sander van Goethem
Sander is fysio-/manueel therapeut en mede-eigenaar van FysioMaks en heeft veel ervaring met rug-, heup-,nek- en schouderklachten. Ook is Sander Covid-19 hersteltrainer.

Rugklachten komen vaak voor en vrijwel elke Nederlander maakt weleens een moment van lage rugklachten mee in zijn of haar leven. Algemene dagelijkse bezigheden gaan steeds lastiger door pijn of stijfheid in de lage rug. Rugklachten zijn vaak terugkerend, maar dat hoeft niet altijd te betekenen dat er iets mis is met de rug! 

Als je lage rugklachten ervaart, is er, in de meeste gevallen, geen sprake van een duidelijk aanwijsbare, ernstige onderliggende oorzaak. Meestal is er sprake van een combinatie van factoren. Denk hierbij aan fysieke en mentale gesteldheid, maar ook aan leefstijl en werk. Bij FysioMaks ben je op de juiste plek voor ‘rug-zorg’. Samen met jou wordt er een behandelplan besproken met oog voor jou én jouw omgeving. De behandeling kan bestaan uit advies, oefentherapie, lichaamsbewustwording oefeningen en mobiliserende technieken, zodat de wervelkolom weer in beweging komt. Daarnaast begeleiden we jou in het beter leren omgaan met de gevolgen van aanhoudende rugklachten of zetten we samen in op leefstijlverandering. 

Tijdens onze eerste afspraak vindt er een intakegesprek plaats, gevolgd door een lichamelijk onderzoek. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van een lage rug screeningstool, dit geeft een eerste indruk over de ernst van de klachten. Vanuit het intakegesprek, lichamelijk onderzoek en metingen wordt een behandelplan in overleg met jou opgesteld. Hierna vindt de eerste behandeling plaats. 

FysioMaks is aangesloten bij het Rug-netwerk Friesland. Het Rug-netwerk is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten en medische specialisten dat zich richt op het leveren van kwalitatief hoogwaardige preventieve en curatieve zorg voor mensen met lage rugklachten. Juist door deze goede samenwerking kunnen wij jou de juiste zorg op de juiste plek bieden! 

De therapeuten van FysioMaks denken vanuit jouw mogelijkheden en behoefte. Door onze goede samenwerking binnen de praktijk kom je altijd bij de juiste rugspecialist terecht. 

Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met de praktijk op telefoonnummer 0515-430038. Of stuur een mail naar info@fysiomaks.nl

LEES HIER ONS BLOG HALLO LICHAAM, WAT VERTEL JE MIJ? (deel 1)
error: Content is protected !!