Facebook
Instagram
YouTube

Blog: Kinderfysiotherapie

Door: Imkje Wietske Vos-Veldhuis
Imkje Wietske is kinderfysiotherapeut (MSc) bij FysioMaks, zij is gespecialiseerd in onverklaarbare klachten, langdurige vermoeidheid of pijn bij kinderen en is tevens werkzaam als draagconsulent. 
Wanneer kinderfysiotherapie?

De kinderfysiotherapeut is specialist in het onderzoeken en behandelen van babys, kinderen en jongeren tot 18 jaar. Als ouder kun je je soms afvragen of de motorische ontwikkeling van je baby of kind adequaat verloopt. Je zit bijvoorbeeld op een verjaardagsfeestje en iemand vraagt of je dreumes van 1,5 jaar al niet hoort te lopen. Of op de basisschool wordt aangegeven dat je kind uit groep 3 geen leesbaar handschrift ontwikkeld. Dan kun je je als ouder afvragen, is dit een probleem? Komt dit vanzelf goed? Hoe kan ik mijn kind stimuleren? Bij deze vragen kan de kinderfysiotherapeut helpen.

Wat doet de kinderfysiotherapeut? 

Ik kijk naar jou kind. Hoe functioneert je kind? Hoe beweegt je kind? Is er sprake van angst? Is er sprake van frustratie? Ik kan uiteraard vertellen op welke leeftijd een kind een bepaalde taak zou moeten kunnen maar ik ben ervan overtuigd dat ieder kind uniek is en zijn eigen ontwikkelingslijn volgt. Dus ik denk graag mee hoe een kind een vaardigheid zou kunnen leren, zonder angst, zonder spanning, maar juist in een leuke uitdagende setting én op zijn of haar eigen niveau. 

Wilt u een afspraak maken?

Voor kinderfysiotherapie kunt u in Sneek en Koudum terecht bij Imkje Wietske Vos-Veldhuis. Voor vragen, bel of mail ons gerust: 0515-430038info@fysiomaks.nl.


Ik wil meer weten over: 


KINDERFYSIOTHERAPIE

KINDERFYSIOTHERAPEUTISCH DRAAGCONSULT
error: Content is protected !!