Facebook
Instagram
YouTube

Blog: Oedeemtherapie

Door: Femke van Goethem-Algera
Femke is fysiotherapeut bij FysioMaks en heeft veel ervaring met oedeemfysiotherapie, oncologiefysiotherapie en orthopedische aandoeningen.
Oedeemtherapie

Oedeemtherapie kan u helpen het oedeem te verminderen en stabiel te houden. De behandeling wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut gespecialiseerd in oedeemtherapie.

OedeemtherapieHoe ontstaat lymfoedeem? 

Lymfoedeem kan ontstaan doordat het weefselvocht niet goed door het lichaam kan worden afgevoerd. Als de balans tussen de aanmaak en afvoer van weefselvocht verstoord raakt kan er lymfoedeem ontstaan. Dit kan op allerlei plaatsen in het lichaam voorkomen. Zichtbaar en onzichtbaar. De oorzaak hiervan is divers. 

Wanneer oedeemtherapie? 

De toepassingsgebieden zijn groot, voorbeelden zijn: 

  • Lymfoedeem na de behandeling van kanker
  • Operatieve ingrepen
  • Lipoedeem 
Wat is lymfoedeem? 

Lymfoedeem is een opeenstapeling van lymfevocht in het weefsel. Een ander woord voor oedeem is vocht. Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3 deel uit vocht. Dit vocht bevindt zich in en rondom alle lichaamscellen, bloedbanen en lymfebanen. Het lymfestelsel heeft als functie om een juiste vochtbalans te behouden in het lichaam. 

Herkent u deze klachten? 

Voor oedeem fysiotherapie kunt u in Makkum een afspraak maken bij Femke van Goethem-Algera en in Sneek bij Afke Werkhoven. Voor vragen, bel of mail ons gerust: 0515-430038 / info@fysiomaks.nl.

LEES MEER OVER OEDEEMTHERAPIE
error: Content is protected !!