Facebook
Instagram
YouTube

Peter Meijer beklimt de Mont Ventoux voor de strijd tegen ALS

Peter Meijer, klant van de praktijk, gaat de berch op foar ALS en FysioMaks steunt dit sportieve doel. Lees hieronder zijn verhaal en zijn ervaring bij FysioMaks.

Afgelopen zomer was het van de ene op de andere dag over. Pijn in mijn rug en flank veroorzaakte een flinke onrust in mijn lichaam. Wat achteraf zenuwpijn in de rug, flank en buikwand was, heeft mij danig parten gespeeld en heeft flink wat impact gehad. Na verschillende bezoeken aan de huisarts, tweemaal spoedeisende hulp en uiteindelijk een ziekenhuisopname was de diagnose uiteindelijk een beknelde zenuw in de borstkas. 

Na een vervolgbezoek aan de pijnpoli ben ik doorverwezen naar FysioMaks, om precies te zijn naar de psychosomatische behandelaar. Mede door de behandeling heb ik stappen in het herstel kunnen maken. Niet alleen door de fysieke behandeling maar ook door er over in gesprek te gaan. Dat waren nou niet direct diepgaande psychologische gesprekken maar het was wel richtinggevend voor verder herstel. Belangrijker was misschien wel dat de behandelaar mij begreep in de zin van dat er pijn was en mij ondersteund heeft in mijn eigen weg, zowel fysiek als mentaal.

Wat voor mij als een paal boven water stond was dat ik vooral zelf moest werken aan herstel, dat begint tenslotte altijd bij jezelf. Al met al heeft het vanaf het eerste moment tot het moment van volledig herstel een goede vier maanden geduurd. Wat ik hier niet onbenoemd wil laten is dat de ondersteuning van het thuisfront ook in belangrijke mate heeft bijgedragen aan mijn welzijn en herstel. Dat lijkt vanzelfsprekend maar ik heb altijd op hen terug kunnen vallen.

Fysiek gezien heeft het in mijn geval zeker ook geholpen dat ik, voor dit alles speelde, al in een goede conditie was. Ik was en ben een enthousiast fietser en maakte lange tochten. Als het mooi weer is buiten, en als het wat minder weer is, dan is het onderdeel van mijn bezoeken aan de sportschool. 

Inmiddels zijn we weer een aantal maanden verder en heb ik mij aangemeld voor iets wat al langer op mijn lijst stond, te weten deelname aan Tour du ALS. Eens te meer prijs ik mij gelukkig met mijn herstel, en tegelijkertijd ben ik mij er goed van bewust dat dit niet voor ALS-patiënten is weggelegd. Nog niet is weggelegd…. Met mijn deelname hoop ik een kleine bijdrage te leveren aan het zoeken naar een behandeling van deze vreselijke ziekte.

Nu verder opbouwen en trainen zodat ik op 9 juni a.s. mijn tocht berg op kan voltooien. De berg is de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Het hoogteverschil bedraagt 1.500 meter over een afstand van 22 km. Mijn streven is om tweemaal boven op de top te komen. Het zal een overwinning zijn, niet alleen voor mij maar ook voor het doel wat ik mijzelf heb gesteld. Fietsen voor Tour du ALS. FysioMaks ondersteunt mij ook hierin.

U kunt ook bijdragen. Neem even een kijkje op mijn persoonlijke pagina Peter tourt ALS.

Elke donatie draagt bij, samen zijn we meer.

  

error: Content is protected !!